Het begint bij Peuterspelen

Elke kind verdient een goede start. Dat vind je natuurlijk niet alleen als ouder, ook Oink!, Prokino, Us Stekje en de gemeente Drachten | Smallingerland gunnen hun kleine inwoners een goede voorbereiding op de basisschool en de rest van hun leven.

https://www.youtube.com/embed/GYxYIGhz698

Met het keurmerk worden de voordelen van Peuterspelen in beeld gebracht en word je voorgesteld aan de aanbieders binnen de gemeente. Op deze manier heb je als ouder alle argumenten in huis om een bewuste keuze te maken voor de opvang van je kind. Oink! is natuurlijk trots om onderdeel van dit Keurmerk te zijn en wij vinden het belangrijk om dit te delen met onze ouders.

Het begint bij Peuterspelen. Dat is de tekst die je onder het keurmerk vindt. Dat is nogal een uitspraak. Maar die doen we niet voor niets, want Peuterspelen vormt een belangrijke basis in de ontwikkeling van kinderen.

Wanneer je straks weer aan het werk gaat en je zoon of dochter gaat naar de opvang, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Bij de opvang van je kindje heb je -los van opvang bij familie- of vrienden drie verschillende opties. En of je nu kiest voor Kinderopvang, BuitenSchoolse Opvang (BSO) of Peuterspelen…

De beste keuze kun je pas maken wanneer je alle voor- en nadelen kent. Om die vergelijking zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we alles overzichtelijk op een rijtje gezet. Download hier de vergelijkingsplaat die je hieronder ziet en ontdek deze onderlinge verschillen zelf.

Afbeelding
Vergelijkingsplaat kinderopvang

De wereld van peuters wordt elke dag een beetje groter. Ontdekken gaat met vallen en opstaan in kleine stapjes. Spelenderwijs bereidt Peuterspelen kinderen voor op wat komen gaat. Ontwikkelen van zelfstandigheid en het aanbieden van stimulerende activiteiten in een vast dagritme wat houvast biedt zijn daarin onmisbare zaken. En dat allemaal onder de begeleiding van gekwalificeerde pedagogisch medewerkers.