De Nationale Voorleesdagen 2019

Van 23 januari tot en met 2 februari vonden de 'Nationale Voorleesdagen' plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij elk jaar een prentenboek van het jaar wordt gekozen.

Dit jaar is 'Een huis voor Harry' het winnende prentenboek. Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel. Naast 'Een huis voor Harry' zijn er natuurlijk tal van prentenboeken die onwijs leuk zijn en zeer geschikt om interactie te bevorderen.

Op onze Oink! locaties wordt er volop aandacht besteed aan voorlezen en spel en creativiteit rondom mooie prentenboeken.

Het belang van voorlezen kunnen we natuurlijk niet vaak genoeg benadrukken en is een echte meerwaarde voor de taal ontwikkeling van je kind. Ook wanneer je de Friese taal graag wilt stimuleren zijn hier genoeg prentenboeken voor te vinden. Dit jaar is zelfs het prentenboek van het jaar in het Fries uitgebracht. 'In hûs foar Harry' vind je hier.