Een Gezonde Start

In juni hebben de medewerkers van Oink! meegedaan aan de eerste bijeenkomst van de training 'Een Gezonde Start'. Maar wat houdt het precies in en waarom is het zo belangrijk? 

Jonge kinderen moeten vanaf heel jonge leeftijd zo gezond mogelijk op kunnen groeien. Dat betekent dat ze lekker moeten bewegen, gezond eten en voldoende slapen. Maar ook dat de omgeving waarin ze opgroeien warmte en geborgenheid biedt waarbij er ruimte is voor uitdaging maar waar ook duidelijk grenzen worden gesteld. Dat biedt kinderen een gezonde start en een bouwsteen voor gezondheid in hun latere leven.

Met de scholing 'Een Gezonde Start' leren de pedagogisch medewerker van Oink! hoe zij samen met ouders, kinderen een gezonde, actieve en veilige omgeving kunnen bieden én hoe ze zelf het gezonde voorbeeld kunnen geven.

Hiermee dragen ze bij aan de gezondheid en weerbaarheid van kinderen. Ze zorgen er ervoor dat kinderen gezonde gewoontes ontwikkelen, ze bieden ouders een voorbeeld en ondersteuning omtrent gezond opvoeden en ze versterken hun deskundigheid en professionaliteit.

Samen zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkkeling van jonge kinderen en dit past dan ook goed bij onze waarden; 'Spelen voor later', 'leren wie je bent', 'een steuntje in de rug' en 'een thuis van huis'. Ook hiermee maken we graag voor zoveel mogelijk kinderen in Smallingerland het verschil.

Meer informatie vind je hier!