Een tas gevuld met verhalen...

Bij Oink! besteden we al jarenlang heel veel aandacht aan (voor)lezen. Samen een boekje lezen, plaatjes bekijken en verhaaltjes vertellen is niet alleen heel leuk, maar ook erg goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Met (voor)lezen kun je dus niet vroeg genoeg beginnen.

Toen de Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek een paar jaar geleden het initiatief ‘Boekstart’ startten – en er werd gezocht naar Peuterspeel locaties die dit initiatief wilden omarmen – stond Oink! locatie de Turfjes dan ook vooraan in de rij. Boekstart wordt gefinancierd door het ministerie van OCW en stimuleert (voor)lezen op heel jonge leeftijd. Naast (bijvoorbeeld) een gratis bibliotheeklidmaatschap zijn de ‘verteltassen’ een belangrijk onderdeel van Boekstart.

Alle zes de groepen van de Turfjes krijgen deze verteltassen uitgedeeld. Elke groep heeft een eigen tas met een eigen thema, die binnen deze groep rouleert. Elke peuter uit de groep krijgt de tas een week mee naar huis. Thuis kan er dan volop worden voorgelezen uit de prentenboeken.  Voor ouders zitten er naast de mooie boeken ook tips in de tas over hoe je samen met je peuter kunt genieten van lezen.
De ouders én peuters van de Turfjes reageren heel enthousiast op de verteltassen en daar worden wij bij Oink! dan weer heel blij van.