Een terugblik op bijzondere weken

Nu het leven voorzichtig weer iets normaler wordt, staan we graag even stil bij de afgelopen weken.

Het is nog steeds belangrijk om voorzichtig te zijn, regelmatig je handen te wassen, thuis te blijven bij klachten en niet enorm drukke plekken op te zoeken. Maar alles start gelukkig wel weer op en daar zijn wij in ieder geval erg blij mee!

We hebben waardering voor de aanpassing die jullie als ouders hebben moeten doen en we vinden het fijn om er weer echt voor jullie en de peuters te kunnen zijn nu. Maar daarnaast willen we vooral ook even uitspreken hoe trots we zijn op onze medewerkers.

In een periode waarin juist de hulp goed gebruikt kon worden, waren ze beperkt in het geen wat ze zo graag doen: er zijn voor de peuters.

'We misten vooral de kinderen, en natuurlijk het contact met collega’s en ouders...de regelmaat, gezelligheid en noem maar op!' 

Soms best een beetje frustrerend wanneer je iets wel wilt, maar het niet kan. De pedagogisch medewerkers van Oink! zijn gelukkig creatief en positief en hebben echt hun uiterste best gedaan om toch leuke dingen te regelen voor thuis zoals pakketjes, leuke doe-activiteiten of leuke filmpjes. 

Daarnaast heeft Oink! ook noodopvang geboden voor ouders in vitale beroepen en ook hier hebben verschilende medewerkers met veel liefde gestaan. Zo ook juf Heidy:

'Wel heel fijn dat ik, samen met nog een aantal collega’s, een steentje heb kunnen bijdragen aan de noodopvang bij Oink! locatie de Draitol. Voor ouders waarbij het echt even niet anders geregeld kon, de kinderen kunnen opvangen en een thuis van huis bieden in deze onzekere tijd. 

En wat deden ze het goed! Voor elke peuter was er in ieder geval één vertrouwde juf. Heel fijn geregeld! Een andere ruimte, andere juffen erbij, andere kinderen...toch waren ze eigenlijk meteen gewend! Heerlijk spelen, alles waar het om draait bij Oink! ging bijna als vanzelf.

Ook de ouders waren blij en dankbaar met deze opvang. Zij konden mede dankzij deze opvang hun zó belangrijke werk toch uitvoeren. Ondanks alle maatregelen en de onzekere tijd, denk ik samen met de andere collega’s met veel plezier aan deze noodopvang terug'.

We willen al onze medewerkers bedanken voor hun toewijding, inzet en enthousiasme. We zijn er trots op dat we dankzij jullie zoveel mogelijk peuters kunnen laten Spelen voor later en een Thuis van huis kunnen bieden.