Oink! in de spotlight: Dit is Anneke!

Bij Oink! zijn we trots op wat we doen en waar we voor staan. We willen alle peuters in Smallingerland een goede start bieden en ze op een veilige en vertrouwde manier laten 'Spelen voor later'. En dat we dat kunnen doen komt vooral door het enthousiasme en de inzet van onze pedagogisch medewerkers.

Op onze locaties wordt er gewerkt met onze droom en waarden als uitgangspunt. Onze medewerkers hebben plezier in hun vak en zijn met veel liefde een onderdeel van de ontwikkeling van jullie peuters. Maar daarnaast zijn er veel medewerkers die ook een andere leuke hobby, passie of talent hebben. Een goede reden om ons nog iets beter te leren kennen!

Deze keer het woord aan Anneke van der Veen. Anneke is 37 jaar en woonachtig in Drachten samen met Sytze. Ze is moeder van 2 jongens, Rense (7) en Wout (5). Ze werkt inmiddels bijna 5 jaar bij Oink! en doet dit met veel plezier. Ze is begonnen op de Peuterfalle in Rottevalle (locatie Rottevalle is tegenwoordig It Werflân) en inmiddels werkt Anneke op locatie de Draitol in Drachten.

Wat is naast je werk bij Oink! je hobby of passie?
Naast mijn werk ben ik erg vaak in de keuken te vinden. Het bakken van (kinder)taarten is een enorm uit de hand gelopen hobby geworden!
Hoe is deze uit de hand gelopen hobby begonnen?
Toen mijn nichtje 3 jaar werd was het haar grote droom om dit te vieren met een prinsessentaart. Dat leek mij wel een leuke uitdaging om mee aan de slag te gaan. Inmiddels is ze vorige week 13 geworden! Door dit te schrijven realiseer ik me dat ik dus een jubileum mag vieren, dat verdient een taartje!
 
Hoe ben je goed geworden in het maken van deze prachtige taarten?
Na avonden achter elkaar zogenaamde 'tutorials' te kijken op YouTube ben ik aan de slag gegaan. Toen de halve bol taart (de jurk voor de prinses) in zijn geheel uit de bakvorm kwam, deed ik een vreugde dansje in de keuken, tot grote verbazing van de wederhelft.Nog altijd kan ik erg blij worden van nieuw materiaal om mee aan de slag te gaan of resultaten die nog mooier lukken dan dat ik vooraf had durven denken. Ik heb dit talent eigenlijk vooral verder ontwikkeld door door héél veel te oefenen én te durven.
 
Wat vind je het leukste eraan?
De reacties van de mensen waar ik een taart voor maak. Vooral de blije koppies van jarige kinderen!
Heeft het ook minder leuke kanten?
Ik vind het vooral jammer wanneer ik nee moet verkopen aan mensen. Veel verjaardagen of feestjes zijn in het weekend en ik heb met mezelf afgesproken om niet meer dan 3 á 4 taarten per week te maken.
 
Wat onderschatten mensen soms als het gaat om taarten maken?
De tijd die het kost om een taart te maken. Je bent toch al snel 3 á 4 uren bezig voordat er een echte taart klaar staat. Soms krijg ik de vraag om een taart te maken voor bijvoorbeeld 2 dagen later. Het is niet zo dat ik deze zo even van de plank haal. Meestal gaan er dagen (vooral avonden) van voorbereiding aan vooraf.
 
Zou je er meer mee willen doen?
Ik zou me nog graag meer willen verdiepen in de verfijnde patisserie. Dus het maken van 1 persoons gebakjes/taartjes etcetera. Misschien ga ik binnenkort het aanbod om eens een weekje mee te draaien in een bakkerij wel aan!