Spelenderwijs leren over gezond eten en drinken...

Spelen voor later. Dat is wat de peuters bij Oink! doen. En dat gaat wel iets verder dan dat ene korte zinnetje. Zo zetten we spelenderwijs op de belangrijkste ontwikkelgebieden:

  • Taalontwikkeling
  • sociaal emotionele ontwikkeling
  • cognitieve ontwikkeling
  • motorische ontwikkeling.

Bij Oink! werken we met de methode Piramide. Piramide werkt met maandelijkse thema’s waarin we bezig zijn met het stimuleren van de verschillende ontwikkelingsgebieden.

                                                                              

Alle activiteiten op de locaties worden dan binnen dat maandelijkse thema uitgevoerd. Dit zorgt niet alleen voor heel veel duidelijkheid, maar het geeft ons ook de tijd om wat langer stil te staan bij zaken die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van peuters. Zo stond oktober in het teken van het thema ‘gezond eten en drinken’. In de Piramide methode vinden de pedagogisch medewerkers dan allerlei suggesties voor activiteiten. Maar, zélf iets verzinnen en dat samen oppakken kan natuurlijk ook! Waar er op de ene locatie samen met ouders gezond werd gekookt, plukten de peuters op een andere locatie groenten uit de eigen moestuin. Door het maandelijkse thema de echte wereld in te brengen wordt er dus op een hele mooie manier gespeeld voor later. Zelf geplukte groente is in een keer niét meer vies en dat ene gerecht waar je nog nooit van had gehoord kan zo maar je nieuwe lievelingseten worden. En met al die nieuwe groenten gerechten leer je zo maar weer een aantal nieuwe woordjes zonder daar moeite voor te hoeven doen. 

Ben je benieuwd naar de komende themamaanden? Wil je ook een keer aansluiten in de groep van je peuter? Spreek de pedagogisch medewerker op je locatie er gerust op aan!