Vacature: Medewerker Ontwikkelingsstimulering & Opvoedingsondersteuning 2

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? De afdeling Opvoedingsondersteuning en Ontwikkelingsstimulering (O&O) van de M.O.S. voert verschillende gezinsgerichte programma's uit die de onderwijskansen van jonge kinderen vergroten. Jaarlijks worden in Smallingerland 75 gezinnen ondersteund door de Stapmedewerkers van de M.O.S.  De afdeling oriënteert zich daarnaast op andere mogelijkheden  om opvoeders te ondersteunen en ontwikkelt nieuwe activiteiten op het gebied van opvoedingsondersteuning. Ter versterking van het team zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste, gedreven collega

Medewerker Ontwikkelingsstimulering & Opvoedingsondersteuning 2 (O&O 2)

15 uur per week

Profiel

Als medewerker O&O 2 vind je opvoedkundige vragen aansprekend en een uitdaging. Je bent in staat om ontwikkelingen op het gebied van opvoedingsondersteuning te signaleren en te vertalen naar nieuwe activiteiten op het gebied van opvoedingsondersteuning binnen de M.O.S. Je begeleidt ouders bij het uitvoeren van spelactiviteiten gericht op de ontwikkeling van het kind en de interactie tussen ouder en kind en je bespreekt met de ouders/verzorgers thema’s die te maken hebben met de ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Je gaat hiervoor bij de gezinnen op  huisbezoek. Ook geef je het project ‘Samen opgroeien in de Wijk’ vorm. Je stimuleert ouders/verzorgers om groepsbijeenkomsten bij te wonen waar gesproken wordt over opvoedkundige thema’s en de ontwikkeling van het jonge kind. In overleg met je collega’s bereid je deze groepsbijeenkomsten voor en leid je deze. Je bent In het bezit van een VOG.

Functie-eisen

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Kennis van pedagogiek, werken met opvoeders en de sociale kaart;
  • Ervaring met het werken met kinderen en ouders uit de doelgroep;
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
  • Gericht op samenwerken;
  • Bekendheid met stap-programma’s van het NJI is een pré.

Wat mag jij verwachten

Een leuke, afwisselende baan binnen een prettige en uitdagende werkomgeving waarin je je creativiteit en eigen initiatief ruimschoots kunt inzetten en ontwikkelen. Het gaat om een aanstelling voor 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk/Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening waarbij de functie in schaal 8 gewaardeerd is.

Enthousiast?

Heb je belangstelling voor deze baan? Dan ontvangen we graag je motivatie en CV voor 1 september 2019 op  e-mailadres: vacature@mosweb.nl, onder vermelding van ‘O&O medewerker 2’. De gesprekken vinden plaats op 5 september.

Indien je meer informatie over deze functie wenst, kan je contact opnemen met  Martina van der Snee-Koehoorn, teamleider O&O, tel: 0512 – 515598 of m.vandersnee@mosweb.nl. ​(bereikbaar vanaf 22 augustus 2019 ivm de zomervakantie)