Vacature: Oink! zoekt 2 pedagogisch medewerkers!

Kom jij werken als pedagogisch medewerker bij Oink!? Met ingang van het nieuwe schooljaar hebben wij plek voor 2 enthousiaste en flexibele pedagogisch medewerkers voor onze locaties De Krullevaar in Drachten en De Djerreblomkes in Opeinde.

Kind zijn is een kunst; kinderen moeten kunnen spelen en de ruimte krijgen om kind te zijn. Terwijl zij bezig zijn om vanuit hun ogen de wereld te ontdekken, zien wij wat nodig is voor het zetten van hun volgende stap. En dat doen we bij Oink! al meer dan 40 jaar.

Oink! wil voor zoveel mogelijk peuters uit Smallingerland het verschil maken door ze de kans te geven om zich in een veilige en vertrouwde omgeving spelenderwijs te ontwikkelen. Op die manier bieden we alle kinderen gelijke kansen en geven we hen een eerste zetje op weg naar zelfstandigheid en het benutten van hun unieke talenten.

De feiten op een rijtje:

 • Peuteropvang De Krullevaar is gevestigd in wijkcentrum De Kouwe in Drachten.

  Voor deze locatie zoeken wij met ingang van 28 augustus 2022 een pedagogisch medewerker. Je werkt samen met een collega en vangt peuters op waarvoor zorg een grote rol speelt. Ook zul je veel contact hebben met ouders en betrek je hen bij de dagelijkse opvang en begeleiding van hun kind.

  Het aantal contracturen bedraagt 16 uren per week verdeeld over 4 of 5 ochtenden per week.
 • Peuteropvang Djerreblomkes is gevestigd in het IKC in Opeinde.

  Voor deze locatie zoeken wij met ingang van 28 augustus 2022 een pedagogisch medewerker. Het IKC is in ontwikkeling richting een volwaardig IKC waarbinnen Oink! een plek krijgt. Heb jij ervaring in het werken in een IKC dan is dit je kans om je ervaring in de praktijk te brengen.

  Het aantal contracturen bedraagt 6,5 uren per week wat aangevuld kan worden met invaldiensten op andere locaties. Werkdagen zijn op dinsdag- en vrijdagmorgen.

Je creëert een gezellig, veilig en positief groepsklimaat waarbij het kind zich optimaal kan ontwikkelen. Dit stimuleer je door het observeren, begeleiden en verzorgen van de kinderen door spel, beweging en creativiteit. Je sluit in je activiteiten aan bij het ontwikkelniveau van de kinderen en je voert het pedagogisch beleidsplan uit waarbij je werkt volgens de VVE-methode Piramide. Daarnaast:

 • heb je een afgeronde relevante MBO-opleiding
 • ben je in het bezit van taalniveau 3F en een geldig VVE-certificaat
 • is het een vereiste dat je beschikt over werkervaring binnen de peuteropvang en in het werken met VVE en zorgkinderen. Ervaring met KIJK is een pre.

Oink! biedt jou een salaris volgens schaal 6 van de CAO Kinderopvang (trede afhankelijk van werkervaring) en een reiskostenvergoeding. Maar bovenal bieden wij je een fijne werkplek!

Ben jij Oink!?

Herken jij jezelf in Oink! en in deze vacature? Dan nodigen wij je graag uit om uiterlijk 7 juni a.s. te solliciteren via hallo@oink.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 16 juni a.s.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Mieke de Groot, manager Oink!. Zij is bereikbaar via e-mail: mieke@oink.nl.