Vacature: VVE coach voor 12 uur per week

OINK! IS OP ZOEK… NAAR JOU?

Kind zijn is een kunst; kinderen moeten kunnen spelen en de ruimte krijgen om kind te zijn. Door hoe zij spelen, leren wij de kinderen kennen. Terwijl zij bezig zijn om vanuit hun ogen de wereld te ontdekken, zien wij wat nodig is voor het zetten van hun volgende stap.

En dat doen we bij Oink! al meer dan 40 jaar… Onder begeleiding van onze ervaren pedagogisch medewerkers spelen de Oink! peuters op 14 locaties in Smallingerland voor later. Oink! wil voor zoveel mogelijk peuters uit Smallingerland het verschil maken door ze de kans te geven om zich in een veilige en vertrouwde omgeving spelenderwijs te ontwikkelen. Op die manier bieden we alle kinderen gelijke kansen en geven we hen een eerste zetje op weg naar zelfstandigheid en het benutten van hun unieke talenten.

Per 1 januari 2022 is Oink! op zoek naar een enthousiaste VVE coach voor de 12 locaties in Smallingerland voor 12 uur per week (de schoolvakanties ben je vrij).

Wij zoeken iemand die veel kennis en ervaring heeft met de VVE doelgroep, bekend is met het werken met een VVE programma, met voorkeur voor Piramide en het volgsysteem KIJK. Samen met de pedagogisch coach en manager peuteropvang vorm je het pedagogisch team van Oink! In deze functie werk je extra mee op de groepen en coach je de pedagogisch medewerkers on the job. Dit betreft een nieuwe functie, dat betekent dat we in de loop van de tijd zullen ervaren, evalueren en bijschaven. 

De feiten op een rijtje

Als pedagogisch coach geef je inhoud aan de volgende gebieden:

  • Je bent op verschillende momenten aanwezig op de groepen peuteropvang
  • Op aanvraag van de pedagogisch medewerker kijk je mee bij de ontwikkeling/begeleiding van een specifiek kind, of de groep als geheel;
  • Je hebt HBO werk-en denkniveau, conform de kwalificatie-eisen in het functieboek van cao kinderopvang
  • Je hebt ervaring met en kennis van VVE programma's en werken met KIJKKennis van methodieken en instrumenten van coaching
  • Analytisch vermogen en sensitiviteit voor het signaleren van knelpunten in de ontwikkeling van medewerkers.
  • Een actieve bijdrage in de diverse overlegvormen waaronder dat van het pedagogisch team.

Bén jij Oink!?

De feiten hierboven zijn natuurlijk belangrijk, maar voor ons begint alles bij wie je bent. De identiteit van Oink! is leidend bij alles wat we doen en laten. Onze waarden zijn als ons DNA, onze droom vertelt waar je ons ’s nachts voor wakker kunt maken. Een match met Oink!, begint met een match op onze identiteit. En daarom willen we het volgende aan je vragen:

Wie ben je, wat drijft je, hoe herken je jezelf in onze waarden en op welke manier lever jij een bijdrage aan onze droom? Stel je via de mail aan ons voor op een manier die bij je past; een filmpje, een verhaal of wat anders? Verras ons maar…

Op www.oink.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om de vragen te beantwoorden. Wil je toch wat meer informatie? Neem dan contact op met Mieke de Groot, manager Oink!. Zij is bereikbaar via e-mail: mieke@oink.nl. Je kunt in de mail ook vragen of Mieke je wil bellen.

We ontvangen jouw motivatie graag voor 17 december 2021. Dat kan via hallo@oink.nl onder vermelding van: sollicitatie vacature ‘VVE-coach’. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdagochtend 21 december 2021.