VAN OUDER TOT ‘JUF’

Oink! hangt van mooie verhalen aan elkaar. Het verhaal van pedagogisch medewerkster Paulina Staal is een verhaal om trots op te zijn. Dat verhaal is al lang geleden begonnen, toen Leonie en Manon – Paulina’s dochters – zelf bij de Wigwam speelden. Een tijd waar het hele gezin fijne herinneringen aan heeft, mede omdat Paulina als ouder af en toe hielp bij activiteiten.

Later, toen er een vrijwilliger stopte, kwam er een vaste plek vrij. Paulina nam deze vrijwilligersfunctie over. Toen is ze in de ban geraakt van het leuke, afwisselende en creatieve werk. De liefde voor het werk was zo groot, dat ze besloot de opleiding tot pedagogisch medewerker te gaan volgen. Waar ze een deel van haar stage liep? Bij de Wigwam, natuurlijk! Nadat ze was afgestudeerd is ze bij (toen nog) M.O.S. Peuterspelen aangenomen als invalkracht. Sinds 2016 werkt Paulina als vaste kracht bij Oink! De Wigwam. Paulina is ook te vinden bij Oink! ’t Flinterke. 

Haar gedrevenheid is in al de jaren alleen maar groter geworden:

“Ondanks dat het veel werk is waar ik heel veel tijd aan besteed, geeft het pedagogisch peuterwerk mij rust, liefde, plezier, voldoening en dankbaarheid. Want dat is wat werken vanuit jezelf en vanuit liefde en gedrevenheid brengt. Ik ben elke dag weer dankbaar dat ik dit werk mag doen.” Als ze haar werk in een paar woorden zou moeten samenvatten? Daar hoeft ze niet lang over na te denken, want deze tekst heeft haar altijd al geïnspireerd:

“AT THE END OF THE DAY, CHILDREN WON’T REMEMBER WHAT YOU DID OR SAY. THEY WILL REMEMBER THE WAY YOU MADE THEM FEEL.”

VAN M.O.S. PEUTERSPELEN NAAR OINK!

Het veranderingsproces heeft Paulina als erg prettig ervaren. Natuurlijk, je moet even wennen wanneer alles verandert, maar de manier waabij we allemaal uit zijn gegaan van het beste voor de peuters heeft heel mooi dingen opgeleverd: “De logeerletters bijvoorbeeld. Die kwamen op de groepen binnen als kale letters, maar ze gingen naar De Lawei (waar de lancering van Oink! plaatsvond, red.) als karakters…Bijna als personen. Toen met deze letters de naam werd gespeld, was dat een bijzonder moment….

NAAR HUIS MET DE ! en de K

Bij de Wigwam hebben wij de ! versierd en bij ’t Flinterke de K. En voordat die bij de peuters uit logeren ging, is die eerst een nachtje bij mij thuis geweest. Natuurlijk, je moet een goed voorbeeld geven. Maar, ik vond dit gewoon zó leuk om te doen. Daarna zijn de ! en de K bij verschillende peuters uit logeren geweest… K en ! hebben in verschillende bedjes geslapen, heerlijk gegeten, gespeeld, de kippen gevoerd, gedanst en zelfs meegeholpen met klussen. Via de verhalen en foto’s die ! en K mee terugnemen leer je de peuters beter kennen. Wat mij betreft gaan we gewoon door met die logeerpartijen, met vriendjes maken en plezier hebben, want dat is zo hard nodig om te groeien.”

Lees meer over Oink! - de Wigwam en Oink! - 't Flinterke.