Wij zijn er klaar voor!

Op het moment dat we dit schrijven is het dinsdagochtend 9 januari 2018; Oink! heet nog een paar uur M.O.S. Peuterspelen. Het is een een grote dag voor de peuters alle pedagogisch medewerkers én voor de 15 versierde letters die op alle locaties van -nu nog- M.O.S. Peuterspelen staan. Vanmiddag komen we samen in Schouwburg De Lawei om de letters in juiste volgorde te zetten en daarmee is Oink! officieel een feit. Maar, dat weten we nu nog niet… om dat te kunnen doen moeten de letters natuurlijk wel eerst naar De Lawei gebracht worden. En dat doen we niet zomaar...
 

In de stint

Om de letters straks tijdens de lancering van Oink! in De Lawei in de juiste volgorde te kunnen zetten, moeten ze daar natuurlijk wel zíjn. En omdat letters nu eenmaal niet zelf kunnen lopen, worden ze er door Menno heen gebracht. En dat doet hij op een wel heel bijzondere manier; In dit koude weer liggen de letters op weg naar De Lawei lekker warm tegen elkaar aan in Menno’s elektrische stint.

Voor onze peuters is Menno geen onbekende. Tijdens zijn stage bij M.O.S. heeft hij meegeholpen in alle voorbereidingen voor vandaag.  Hij heeft de peuters ontmoet toen hij de toen nog onversierde letters bezorgde op alle locaties. En vandaag haalt hij de -inmiddels prachtig versierde- letters weer op. Zo worden alle 15 versierde letters per stint naar De Lawei gebracht. Wanneer ze daar zijn aangekomen gaan de peuters -samen met wethouder Pieter van der Zwan- 3x onze nieuwe naam spellen en dan is Oink! een feit.  Maar, dat is nu nog een grote verrassing. Het aftellen is begonnen, vanmiddag om 16:00 uur is het zover. Spannend!