Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind aanmelden?

Aanmelden voor Peuterspelen bij Oink! kan al vanaf 18 maanden. Een speelplek is snel gereserveerd via onze reserveer een speelplek pagina.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind geplaatst worden?

Vanaf zijn of haar tweede jaar mag je peuter bij ons komen spelen. Later mag natuurlijk ook, maar té laat is niet aan te raden. Peuterspelen is een prima voorbereiding op de basisschool waar je peuter leert samen te spelen en te werken. Wij raden aan deze periode niet té kort te laten duren. Waar je ook voor kiest, het is sowieso belangrijk om je kind op tijd aan te melden (dat kan via onze reserveer een speelplek pagina) omdat plaatsing op de door jou gewenste locatie afhankelijk kan zijn van de beschikbare plaatsen.

Kan ik een afspraak voor een rondleiding maken?

Natuurlijk kan dat! Op de site heb je de mogelijkheid om bij elke locatie een rondleiding aan te vragen. Deze rondleidingen vinden altijd plaats tijdens reguliere openingstijden. Bezoek de locatiepagina om een bezoek aan de locatie bij jou in de buurt in te plannen.
 

Hoeveel bedraagt het inschrijfgeld voor Peuterspelen?

Het inschrijfgeld voor Peuterspelen bij Oink! bedraagt €5. 
 

Wat is de inschrijfdatum?

De inschrijfdatum is de datum waarop de inschrijving actief wordt. Dat is het moment waarop de inschrijving volledig is afgerond en de €5 inschrijfgeld is voldaan. Als er sprake is van een wachttijd, dan begint deze ook op het moment van inschrijving.
 

Waar vind ik de openingstijden van de locaties?

Wanneer je deze overzichtspagina bezoekt en klikt op de locatie van jouw keuze, dan zie je daar de openingstijden weergegeven
 

Hoe hoor ik wanneer mijn kind geplaatst kan worden?

Een medewerk(st)er van Oink! neemt in dat geval altijd persoonlijk contact met je op. Heb je eerder vragen? Mailen kan dan naar hallo@oink.nl. Telefonisch zijn we van maandag t/m donderdag  tussen 09:00 en 15:00 bereikbaar op 0512 52 55 83
 

Neemt de pedagogisch medewerkster nog contact met mij op voordat mijn kindje voor de eerste keer bij Oink! komst spelen?

Natuurlijk doet ze dat! Ze neemt telefonisch contact op en geeft extra informatie over de locatie en de eerste speeldag. Wil je van tevoren een keertje langskomen of proefspelen? Dat mag altijd!
 

Wanneer wordt de ouderbijdrage gefactureerd?

De ouderbijdrage wordt aan het begin van de maand -en altijd rond de 5e- afgeschreven.
 

Wanneer zijn de schoolvakanties?

De schoolvakanties lopen bij Oink! gelijk aan de schoolvakanties van het basisonderwijs in Noord Nederland. Het overzicht voor 2017 / 2018 kun je hier bekijken.
Het overzicht voor 2018 / 2019 staat hier.

Mijn kind is ziek, bij wie kan ik dit melden?

Dit kunt u melden aan de pedagogische medewerker, via het telefoonnummer van de betreffende locatie. De juiste telefoonnummers vindt je bij de contactgegevens van de desbetreffende locatie.
 

Wat is het verschil tussen peuterspelen en kinderopvang?

Kinderopvang is voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, gedurende de hele dag terwijl hun ouders aan het werk zijn. Peuterspelen is voor alle kinderen van 2-4 jaar en wordt aangeboden  in dagdelen van 3 uur. Zoals de naam al zegt gaat het bij kinderopvang om opvang. Peuterspelen is bedoeld om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en ter voorbereiding op de basisschool. Om te spelen voor later, dus.
 

Wanneer ontvang ik mijn jaaroverzicht voor de belastingdienst?

In de maand februari.

Wat is de hoogte van de ouderbijdrage?

Die bijdrage is niet voor iedereen hetzelfde, omdat het bedrag afhankelijk is van inkomen, subsidie en eventuele bijdragen. We hebben een (helaas) ingewikkeld verhaal voor u zo overzichtelijk mogelijk gemaakt met deze tarievenlijst.