Met welke klachten mag mijn kind Oink! niet bezoeken?

Wij volgen hierbij de richtlijnen van de beslisboom. Je vindt deze hier.

Wat is het uurtarief kinderopvang in 2021?

Het uurtarief van 2021 is € 8,46

Mijn kind gaat binnenkort voor de eerste keer spelen bij Oink! Wat moet ik weten?

Het eerste kwartier van de ochtend of de middag is er altijd de spelinloop, dan kun je nog even samen met je kind spelen voordat we gaan beginnen.
Bij peuteropvang Oink! krijgen de peuters van ons wat te drinken en mogen de kinderen zelf fruit meenemen.
Trek - om fijn te kunnen spelen - je kind kleren aan die vies mogen worden.
Voor kinderen die nog niet zindelijk zijn, graag een luier en verschoning meegeven.
Het is handig de spullen van je kind van een naam te voorzien, dit voorkomt zoekraken.
Als kinderen jarig zijn mogen ze trakteren op een gezonde traktatie, overleg even met de pedagogisch medewerkers als je daarvoor tips of ideeën wilt.
Bel of App de locatie even als je kind ziek is, vanaf een kwartier voor de aanvangstijd zijn we altijd wel bereikbaar. Als je kind of andere gezinsleden een besmettelijke ziekte heeft willen we dit graag even weten, zodat we ook andere ouders kunnen informeren.
 

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind aanmelden?

Aanmelden voor Peuterspelen bij Oink! kan al vanaf 18 maanden. Een speelplek is snel gereserveerd via onze reserveer een speelplek pagina

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind geplaatst worden?

Vanaf zijn of haar tweede jaar mag je peuter bij ons komen spelen. Later mag natuurlijk ook, maar té laat is niet aan te raden. Peuterspelen bij Oink! is een prima voorbereiding op de basisschool waar je peuter leert samen te spelen en te werken. Wij raden aan deze periode niet té kort te laten duren. Waar je ook voor kiest, het is sowieso belangrijk om je kind op tijd aan te melden (dat kan via onze reserveer een speelplek pagina) omdat plaatsing op de door jou gewenste locatie (Smallingerland) afhankelijk kan zijn van de beschikbare plaatsen.

Kan ik een afspraak voor een rondleiding maken?

Natuurlijk kan dat! Op de site heb je de mogelijkheid om bij elke peuterspeelzaal van Oink! een rondleiding aan te vragen. Deze rondleidingen vinden altijd plaats tijdens reguliere openingstijden. Bezoek de locatiepagina om een bezoek aan de locatie bij jou in de buurt (Smallingerland) in te plannen.
 

Wat is de inschrijfdatum?

De inschrijfdatum is de datum waarop de inschrijving voor peuterspelen bij Oink! actief wordt. Dat is het moment waarop wij het aanmeldingsformulier volledig ingevuld retour hebben ontvangen. Als er sprake is van een wachttijd, dan begint deze ook op het moment van inschrijving.

Waar vind ik de openingstijden van de locaties?

Wanneer je deze overzichtspagina bezoekt en klikt op de locatie van jouw keuze, dan zie je daar de openingstijden weergegeven. Onze peuterspeelzalen zijn verspreid in Smallingerland (Drachten en omgeving). 
 

Hoe hoor ik wanneer mijn kind geplaatst kan worden?

Een medewerk(st)er van peuteropvang Oink! neemt in dat geval altijd persoonlijk contact met je op. Heb je eerder vragen? Mailen kan dan naar hallo@oink.nl. Telefonisch zijn we van maandag t/m donderdag tussen 09:00 en 15:00 bereikbaar op 0512 52 55 83
 

Neemt de pedagogisch medewerkster nog contact met mij op voordat mijn kindje voor de eerste keer bij Oink! komst spelen?

Natuurlijk doet ze dat! Ze neemt telefonisch contact op en geeft extra informatie over de locatie en de eerste speeldag. Wil je van tevoren een keertje langskomen of proefspelen? Dat mag altijd!
 

Wanneer wordt de ouderbijdrage gefactureerd?

De ouderbijdrage voor de peuteropvang wordt aan het begin van de maand -en altijd rond de 5e- afgeschreven.
 

Wanneer zijn de schoolvakanties?

De schoolvakanties lopen bij peuterspelen bij Oink! gelijk aan de schoolvakanties van het basisonderwijs in Noord Nederland.

Het overzicht voor 2021/2022 staat hier.

Mijn kind is ziek, bij wie kan ik dit melden?

Dit kun je melden aan de pedagogische medewerker, via het telefoonnummer van de betreffende locatie (Smallingerland). De juiste telefoonnummers vind je bij de contactgegevens van de desbetreffende locatie.
 

Wat is het verschil tussen peuterspelen en kinderopvang?

Kinderopvang (of kinderdagverblijf) is voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, gedurende de hele dag terwijl hun ouders aan het werk zijn. Peuterspelen is voor alle kinderen van 2-4 jaar en wordt aangeboden  in dagdelen van 3 uur. Zoals de naam al zegt gaat het bij kinderopvang (en buitenschoolse opvang: bso) om opvang. Peuterspelen is bedoeld om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en ter voorbereiding op de basisschool. Om te spelen voor later, dus.
 

Wanneer ontvang ik mijn jaaroverzicht voor de belastingdienst?

Je ontvangt het jaaroverzicht van peuteropvang Oink! voor de belastingdienst in de maand februari.

Wat is de hoogte van de ouderbijdrage?

De ouderbijdrage voor peuterspelen is niet voor iedereen hetzelfde, omdat het bedrag afhankelijk is van inkomen, subsidie en eventuele bijdragen. We hebben een (helaas) ingewikkeld verhaal voor jou zo overzichtelijk mogelijk gemaakt met deze tarievenlijst 2021 en tarievenlijst 2022.