Contact

de Frisia 150A
9207CZ Drachten
Nederland
Route
Bel ons op
06 19987838

 

 

 

Oink! – De Wigwam is gevestigd in de wijk de Folgeren te Drachten. Je vindt ons tussen basisschool de Bolder en het Anker. Onze ingang delen wij met de Bolder. Binnen hebben we een speelruimte die is ingericht met verschillende hoeken. Hier kunnen maximaal 16 peuters per dagdeel, naar hartenlust spelen onder begeleiding van juf Heidy, juf Margriet, juf Ellen, juf Rinneke en juf Anna-Baukje.

Buiten bij peuteropvang De Wigwam hebben we de beschikking over een prachtige ontdektuin, die is aangelegd volgens de uitgangspunten van natuurlijk buitenspelen.

Voor je peuter begint alles bij het veilig en geborgen voelen en het stimuleren van het zelfvertrouwen. Dan pas kun je jezelf ontwikkelen en dus Spelen voor later!

Bij ons bestaat een dagdeel uit vaste rituelen, ritme en regels waar peuters structuur en herkenbaarheid aan ontlenen. Daarbij maken we gebruik van dagritmekaarten en signaalliedjes. We werken volgens de methode Piramide, aan de hand van vastgestelde thema’s die gekoppeld zijn aan de belevingswereld van het jonge kind. Al spelend verkennen we een thema en sluiten onze activiteiten hierbij aan. Ook vinden we het belangrijk dat we aansluiten bij de thuissituatie, om een thuis van huis voor de peuters te creëren.

Als er vragen of bijzonderheden over je peuter zijn, is daarvoor tijd en ruimte bij het halen en brengen. Is er meer tijd nodig? Dan maken we daarvoor een aparte afspraak.

De dagdelen en tijden van de verschillende groepen zijn:

maandagochtend en woensdagmiddag

maandagmiddag en woendagochtend

dinsdagochtend en donderdagmiddag

dinsdagmiddag en donderdagochtend

vrijdagochtend    08.30 - 12.30

8.30 - 11.45 en 12.45 - 15.30

12.45 - 15.30 en 8.30 - 11.45 

8.30 - 11.45 en 12.45 - 15.30

12.45 - 15.30 en 8.30 - 11.45

alleen voor kinderen met een VVE indicatie afgegeven door het consultatiebureau

De droom van peuterspeelzaal Oink! is om voor zoveel mogelijk peuters uit Smallingerland het verschil maken door ze de kans te geven om zich in een veilige en vertrouwde omgeving spelenderwijs te ontwikkelen. Op die manier bieden we alle kinderen gelijke kansen en geven we hen een eerste zetje op weg naar zelfstandigheid en het benutten van hun unieke talenten. Meer weten over waar Oink! voor staat? Lees het hier

.

Het team op deze locatie

Margriet Krekt
Pedagogisch medewerker
Ellen de Rijk
Pedagogisch medewerker
Anna-Baukje Hummel
pedagogisch medewerker
Heidy Huitema
Pedagogisch medewerker
Rinneke Schipper
Pedagogisch medewerker