Afbeelding

Oink! - De Zonnestraal is gevestigd in het nieuwe Multifunctionele Centrum De Bouwen te Drachten en deelt de buitenruimte met groep 1 en 2 van basisschool De Spreng. Binnen hebben we een mooie grote speelruimte met frisse kleuren en heel veel daglicht. Ons lokaal is sfeervol en veilig ingericht met verschillende hoeken, zodat de peuters zich gauw thuis en vertrouwd voelen.

Bij peuteropvang De Zonnestraal bieden we structuur en herkenbaarheid door een steeds terugkerende invulling van het dagdeel (ochtend of middag). Het hele jaar door werken we met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de peuter en bij de seizoenen, feestdagen en bijzondere gebeurtenissen. Voor de activiteiten hebben we zowel binnen als buiten alle middelen en de benodigde ruimte. Zo worden de peuters gestimuleerd in de ontwikkeling van de taal (begrijpen en praten), motoriek (fietsen, klimmen, puzzelen ) en de sociaal-emotionele ontwikkeling (je vertrouwd en veilig voelen, samen spelen en delen, activiteiten in de kring), oftewel spelen voor later

Bij de Zonnestraal kunnen maximaal 15 peuters heerlijk spelen onder begeleiding van juf Marian, juf Talissa en juf Marisca. Bijzonderheden over je peuter worden door de pedagogisch medewerkers gedeeld tijdens het brengen en halen. Is er meer aandacht of een langer gesprek nodig? Dan nemen we daar in overleg daar de benodigde tijd en ruimte voor.

We zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open van 8.30 tot 12.30 uur. Aan het eind van de ochtend eten we samen een broodje.

De droom van peuterspeelzaal Oink! is om voor zoveel mogelijk peuters uit Smallingerland het verschil maken door ze de kans te geven om zich in een veilige en vertrouwde omgeving spelenderwijs te ontwikkelen. Op die manier bieden we alle kinderen gelijke kansen en geven we hen een eerste zetje op weg naar zelfstandigheid en het benutten van hun unieke talenten. Meer weten over waar Oink! voor staat? Lees het hier.

Het team op deze locatie

Marisca Koop

Pedagogisch medewerker

Talissa van der Ploeg

Afbeelding
Pedagogisch medewerker

Marian Ciebrant

Afbeelding
Pedagogisch medewerker