Afbeelding

Oink! - ‘t Kwetternest is gevestigd in wijkcentrum de Utwyk te Drachten. In de Utwyk hebben we een ruim speellokaal die we in twee ruimtes kunnen delen. Hier kunnen maximaal 14 peuters heerlijk spelen onder begeleiding van juf Riekje, juf Hanny en juf Monique.

Buiten bij peuteropvang 't Kwetternest hebben we een groot speelterrein met  verschillende speeltoestellen, een grote zandbak en genoeg ruimte om te kunnen fietsen. Onze locatie is 5 dagen in de week geopend. Net als op alle andere Oink! locaties begint alles bij ‘t Kwetternest met spelen: spelen voor later. Je thuis voelen is erg belangrijk. Door te spelen leer je wat je zelf allemaal kan. Het jaar hele jaar door hebben we verschillende activiteiten die aansluiten bij de verschillende seizoenen, bijzondere gebeurtenissen en dagen. Voor de activiteiten hebben we zowel binnen- als buiten alle middelen en de benodigde ruimte. Op een prettige manier leren peuters samen spelen en delen.

Door een terugkerende indeling van de ochtend (of middag) bieden we structuur en herkenbaarheid. Bijzonderheden over je peuter worden door de pedagogisch medewerkers gedeeld tijdens het halen- of brengen. Is er meer aandacht of een langer gesprek nodig? In overleg nemen we de tijd en ruimte die daar voor nodig is. Wat we allemaal beleven met de groep delen we op onze besloten Facebookgroep. Zo blijf je op de hoogte met leuke verhalen en mooie foto’s.

De dagdelen en tijden van de verschillende groepen zijn:

maandagochtend en woensdagmiddag8.30 - 12.00 en 12.45 - 15.15
maandagmiddag en woensdagochtend12.45 - 15.15 en 8.30 - 12.00
dinsdagochtend en donderdagmiddag8.30 - 12.00 en 12.45 - 15.15
dinsdagmiddag en donderdagochtend12.45 - 15.15 en 8.30 - 12.00
vrijdagochtend    8.30 - 12.30alleen voor kinderen met een VVE indicatie afgegeven door het consultatiebureau

De droom van peuterspeelzaal Oink! is om voor zoveel mogelijk peuters uit Smallingerland het verschil maken door ze de kans te geven om zich in een veilige en vertrouwde omgeving spelenderwijs te ontwikkelen. Op die manier bieden we alle kinderen gelijke kansen en geven we hen een eerste zetje op weg naar zelfstandigheid en het benutten van hun unieke talenten. Meer weten over waar Oink! voor staat? Lees het hier.

Het team op deze locatie

Monique Verschuure

Afbeelding
Pedagogisch medewerker

Hanny Woudstra

Afbeelding
Hanny Woudstra
Pedagogisch medewerker